june 25 @ 21:12.

in stockholm i've had lunch/dinner/snacks/drinks a few times at beijing8. they serve the best noodle salad, and tonight i tried making my own. not at all like theirs, but still the best meal i've made myself in ages. hands down to, me.
 
i stockholm har jag ätit lunch/middag/snacks och druckit öl flertalet gånger på beijing8. deras nudelsallad är bäst, och i kväll försökte jag mig på att göra något liknande. något liknande blev det, långt ifrån som deras, men fruktansvärt gott. här följer något som ska likna ett recept, som man får justera efter tycke och behov:
 
• strimla kycklingfilé fint och stek i olja tillsammans med five spices krydda (finns i välsorterade butiker). • låt svalna. strimla isbergssallad, morot och vårlök fint. • dressingen består av en halv finhackad, färsk chilli, tre matskedar sesamolja, två matskedar fishsauce, en tesked strösocker, juice från en lime, en matsked apelsinjuice, en krossad vitlöksklyfta och lite soja. • blanda ihop och låt stå kallt. • koka glasnudlar enligt instruktionerna på paketet. • lägg upp lite fint, gärna i en djup skål, och strö över färsta kryddor som koriander och basilika, och gärna lite sesamfrön. • häll över dressingen (snåla inte). - want the recipe in english? leave a comment!
 
 

comments

this is not a commercial spot. all comments containing any type of advertising will be removed.

name:
remember me?

e-mail: (not published)

url/blog address:

your comment: