october 8 @ 20:39.

oh my. oh. my! made this for dinner and am seriously considering trying to have a second round. and a third. mr angelo better hurry home before it get's cold. i've outscored myself! it's typical swedish husmanskost and how i did it will follow in swedish:
 
rotmos: koka upp vatten med salt och he i 700 gram kålrot plus 4 morötter som du skurit i bitar. koka i typ en kvart, beroende på hur smått du skurit dem. skär under tiden fem potatisar i bitar och he i tillsammans med ett litet blomkålshuvud som du delat i bitar. låt koka under tiden som du rör ihop och förbereder
 
färsbiffar: jag köpte jättemycket blandfärs på extrapris och hade därför 800 gram att jobba med. blanda färsen med ca 1 deciliter ströbröd, knappt 1 deciliter vatten, salt, peppar, ett ägg och en lök som du hackat fint. forma till biffar i lagom storlek och stek på hög värme på båda sidor så att de får bra färg och håller ihop. sänk sen värmen så att de göttar sig där i pannan och blir genomstekta. passa då på att koka upp
 
såsen: som består av 2,5 dl mellangrädde och ca 1 dl mjölk blandat med maizena och senap. de sistnämnda ingredienserna kan varieras efter tycke och smak. men jag hade bara dijongsenap och om man inte snålar med den blir det fint sting i såsen. koka upp och låt sjuda samtidigt som du
 
häller av vattner från grönsakerna och mixar dem med salt och peppar. ta-daaaa! maten är färdig! glöm inte lingon.
 

comments

this is not a commercial spot. all comments containing any type of advertising will be removed.

name:
remember me?

e-mail: (not published)

url/blog address:

your comment: